pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Naleśnikowy tort

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo fajny i dobry tort

Naleśnikowy tort

Składniki:

Naleśnikowy tort

 

  • 750 ml mleka
  • 60 dag mąki
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • słoiczek dżemu (dowolny smak)
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Naleśnikowy tort
Do miski wbić jajko, zalać mlekiem i dodać cukier oraz sól. Następnie wymieszać wszystko bardzo dokładnie. Dodawać po trochu mąki, i mieszać. Dodawać tak, aby ciast było dość lejące. Z tak powstałego ciasta piec naleśniki na patelni. Po upieczeniu kilku naleśników Układać je tak, by było: naleśnik, i przetrzeć dżemem, naleśnik i znowu dżem. Cały czas robić tak, aż skończą się nam naleśniki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka