WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 581]

Nalewka z orzechów laskowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niezwykła w smaku i aromacie nalewka z orzechów laskowych z dodatkiem ziela angielskiego i wanilii. Idealnie jesienna.

Nalewka z orzechów laskowych

Składniki:

Nalewka z orzechów laskowych

 

Sposób przygotowania:

Nalewka z orzechów laskowych
Orzechy obieramy z łupinek i siekamy. Przekładamy do słoja, dodajemy przekrojoną laskę wanilii i szczyptę ziela angielskiego. Zalewamy alkoholem i odstawiamy na 3-4 tygodnie.

Po tym czasie przecedzamy i dolewamy wodę przegotowaną z cukrem i wystudzoną.

Rozlewamy do butelek i odstawiamy na minimum trzy miesiące w ciemne, chłodne miejsce.