Sposób przygotowania:
Napój kokosowo-botwinkowy
Botwinkę dokładnie umyć, drobno posiekać i ugotować w niewielkiej ilości wody, dodać 1 łyżkę soku z cytryny .Przecedzić i ostudzić. Ugotowaną botwinkę zmiksować w blenderze z zimnym mlekiem i koperkiem, dodać łyżkę soku cytrynowego. W wpodobny sposób można przygotować napój z surowych liści botwinki. Aby przygotować domowe mleko kokosowe wystarczy wiórki kokosowe/ 1 szklankę/ zalać gorącą wodą / 1 szklanka/ , odstawić na około 2 godziny po czym dodać 1/2 szklanki wrzatku ,zblendować i wycisnąć przez gazę. Ponownie zalać 1/2 szklanki gorącej wody, zblendować i wycisnąć.
Netka
cris
z pewnością mleko lepsze jest zrobione z orzecha kokosowego,ale to również jest smaczne,białe i składa sie z dwóch składników,