Sposób przygotowania:
Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską
Kurczaka zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych (około 50 minut).
Buraki, marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oraz liście botwinki szatkujemy.
Buraki, marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oraz liście botwinki szatkujemy.
Cukinię kroimy w ćwierć plasterki.
Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z wywaru, a do garnka wrzucamy marchew, ziemniaki i buraczki. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy cukinię, kapustę oraz liście botwinki. Gotujemy 10 minut.
Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z wywaru, a do garnka wrzucamy marchew, ziemniaki i buraczki. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy cukinię, kapustę oraz liście botwinki. Gotujemy 10 minut.