Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1047]

Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna i pożywana zupa z dużą ilością zdrowych warzyw, przygotowana na wywarze z ćwiartek kurczaka.

Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską
Kurczaka zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych (około 50 minut).

Buraki, marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oraz liście botwinki szatkujemy. 
Cukinię kroimy w ćwierć plasterki.

Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z wywaru, a do garnka wrzucamy marchew, ziemniaki i buraczki. Gotujemy 10 minut.

Dodajemy cukinię, kapustę oraz liście botwinki. Gotujemy 10 minut.  
Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską
Kurczaka zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych (około 50 minut).
Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską
Buraki, marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oraz liście botwinki szatkujemy.
Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską
Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z wywaru, a do garnka wrzucamy marchew, ziemniaki i buraczki.
Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską
Dodajemy cukinię, kapustę oraz liście botwinki. Gotujemy 10 minut.

Tagi:

botwinka zupy