Sposób przygotowania:
Napoleonka z kremem pomarańczowymETAP 1:
Ciasto francuskie podzielić na dwie równe części i ułożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Wyjąć i wystudzić.
1 szklankę mleka zagotować ze skórką otartą z pomarańczy. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Mieszankę wlać na gotujące się mleko i gotować do zgęstnienia. Budyń wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć mikserem i zmiksować z zimnym budyniem na jednolity krem.
Kremem posmarować jeden blat ciasta i przykryć drugim. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
![Napoleonka z kremem pomarańczowym Napoleonka z kremem pomarańczowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/napoleonka-z-kremem-pomaranczowym-542864.jpg)
![Napoleonka z kremem pomarańczowym Napoleonka z kremem pomarańczowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/napoleonka-z-kremem-pomaranczowym-542865.jpg)
![Napoleonka z kremem pomarańczowym Napoleonka z kremem pomarańczowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/napoleonka-z-kremem-pomaranczowym-542866.jpg)
![Napoleonka z kremem pomarańczowym Napoleonka z kremem pomarańczowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/napoleonka-z-kremem-pomaranczowym-542867.jpg)
![Napoleonka z kremem pomarańczowym Napoleonka z kremem pomarańczowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/napoleonka-z-kremem-pomaranczowym-542868.jpg)