Sposób przygotowania:
Kokosowa napoleonka bez pieczenia
Dno formy wykładamy herbatnikami. Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy w nim obydwie mąki, pozostałe zagotowujemy w rondlu z cukrem, masłem i wiórkami kokosowymi.
Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane mąki z mlekiem i gotujemy budyń, gorący wylewamy na ułożone herbatniki.
Na wierzch układamy warstwę herbatników, lekko dociskamy, pozostawiamy do ostudzenia.
Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi, wstawiamy do lodówki.
Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane mąki z mlekiem i gotujemy budyń, gorący wylewamy na ułożone herbatniki.
Na wierzch układamy warstwę herbatników, lekko dociskamy, pozostawiamy do ostudzenia.
Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi, wstawiamy do lodówki.