Sposób przygotowania:
Napoleonka kokosowa na herbatnikach
Dno średniej foremki wyłożyć jasnymi herbatnikami pełniziarnistymi. Od wielkości foremki zależy wysokość gotowej napoleonki.
W rondelku połączyć 400 ml tłustego mleka z mleczkiem kokosowym. Podgrzewać do zawrzenia i dosypać cukier. Dodać olej kokosowy i masło - mieszać do rozpuszczenia.
W pozostałym chłodnym mleku rozprowadzić 2 budynie waniliowe i 1 kokosowy, wlać do wrzącegp mleka i zagotować, stale mieszając, aż budyń zgęstnieje.
Gorący budyń wylać na jasne pełnoziarniste herbatniki wyrównując powierzchnię.
Budyń szybko przykryć kakaowymi herbatnikami, obciążyć deseczką i odstawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Kiedy budyń stężeje pokroić na porcje wielkości herbatnika.
Wierzch posypać cukrem pudrem albo gorzkim kakao - podawać prosto z lodówki.
W rondelku połączyć 400 ml tłustego mleka z mleczkiem kokosowym. Podgrzewać do zawrzenia i dosypać cukier. Dodać olej kokosowy i masło - mieszać do rozpuszczenia.
W pozostałym chłodnym mleku rozprowadzić 2 budynie waniliowe i 1 kokosowy, wlać do wrzącegp mleka i zagotować, stale mieszając, aż budyń zgęstnieje.
Gorący budyń wylać na jasne pełnoziarniste herbatniki wyrównując powierzchnię.
Budyń szybko przykryć kakaowymi herbatnikami, obciążyć deseczką i odstawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Kiedy budyń stężeje pokroić na porcje wielkości herbatnika.
Wierzch posypać cukrem pudrem albo gorzkim kakao - podawać prosto z lodówki.