Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Niby - pasztet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pełny recycling. Pasta do pieczywa z surowców wtórnych. Zagospodarowałem mięso z rosołu.

Niby - pasztet Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Niby - pasztet

 

  • mięso z rosołu
  • mała cebula,
  • kilka czarnych oliwek
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Niby - pasztet
Mięso spełniło swoją rolę. Rosół był pyszny. Wyrzucić- żal. Pies na suchej karmie, więc nie powinien. Ogryzać kości nikt nie lubi. Czyli recycling - do przerobu. Zmieliłem mięso w malakserze (zależało mi na gładkiej konsystencji, bo w planie były pikantne ptysie), wrzuciłem również kilka czarnych oliwek - te już były nowe, nie z odzysku, cebulkę. Dodałem trochę majonezu, bo masa była zbyt sucha, doprawiłem do smaku. Niestety, ptysiów doczekała mizerna resztka, bo skosztowałem jak to smakuje z chlebkiem. Smakowało...
Niby - pasztet
Nie wyrzucaj mięsa z rosołu - to idealny surowiec wtórny.

Tagi:

mięso