zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Niby sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

taki sos dobry jest zarówno do wędlin jak i jajek

Niby sos tatarski

Składniki:

Niby sos tatarski

 

Sposób przygotowania:

Niby sos tatarski
Przygotować rozdrabniacz. Ogórki pokroić na kawałki. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, opłukać i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, opłukać i przekroić na 4 lub więcej części. Czosnek obrać z łupin. Pieczarki odsączyć z zalewy. Wszystkie te składniki wrzucić do rozdrabniacza, doda majonez i jogurt i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły.