lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Nie ma to jak zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam zupy zwłaszcza rosołowe :)

Nie ma to jak zupa warzywna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nie ma to jak zupa warzywna

 

  • 2 udka

 

 

 

  • słoiczek marchewki z groszkiem ten średni taki

 

  • fasolka czerwona puszka

 

 

  • jarzynka do smaku

 

  • kefir do zabielenia zupy tak aby aby będziecie widzieć zresztą .

Sposób przygotowania:

Nie ma to jak zupa warzywna
Do garnka włóż uda, marchew, ziele angielskie , liść laurowy . Zalej 3 litrami wody. Gotuj na małym ogniu aby udka i marchewka doszły . Włóż przepłukany woreczek kaszy i wsyp jarzynke do smaku na oko to robiłam smakując czy jest okej . Kiedy kasza spęcznieje i  ugotuje się przetnij woreczek i włoż do garnka dopiero wtedy dodasz groszek z marchewką i fasolkę czerwoną z puszki ( przepłukaj ją pod wodą i wtedy włół do garnka) Gototuj jeszcze z 25 minut i zabiel lekko kefirem i podawaj :)
Nie ma to jak zupa warzywna
Gotowałam udka na rosół z kaszą 1 woreczek potem go rozciełam jak napeczniał
Nie ma to jak zupa warzywna
Dodałam fasolkę z puszki ale najpierw ją przepłukałam