Sposób przygotowania:
Niebo i ziemia
Ziemniaki obrać, opłukać, drobno pokroić. Gotować w osolonej wodzie. Jabłka obrać, opłukać, pokroić na ósemki. Usunąć gniazda nasienne. Przełożyć do ziemniaków, gotować 15 minut pod przykryciem.
Ziemniaki z jabłkami zgnieść, przyprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę. Wysmażyć na suchej patelni. Dodać cebulę, smażyć 2 minuty na tłuszczu wytopionym z boczku.
Cebulę z boczkiem i jabłka z ziemniakami przełożyć na talerz.
Ziemniaki z jabłkami zgnieść, przyprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę. Wysmażyć na suchej patelni. Dodać cebulę, smażyć 2 minuty na tłuszczu wytopionym z boczku.
Cebulę z boczkiem i jabłka z ziemniakami przełożyć na talerz.