anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto niebo w gębie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne słodziutkie i rozpływające się w ustach ciasto najlepsze jest przygotowane dzień wcześniej. Polecam .

Ciasto niebo w gębie

Składniki:

Ciasto niebo w gębie

 

  • herbatniki 7 paczek
  • masa kajmakowa 1 puszka
  • mleko 500 ml
  • budyń 2 op
  • masło 100 g
  • śmietanka 30 % 500 ml
  • cukier puder 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Ciasto niebo w gębie
Na prostokątną blaszkę rozłożyć 1/3 herbatników. 400 ml. mleka zagotować w reszcie rozmieszać budyń i ugotować , ostudzić.Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, i dodać budyń dokładnie wymieszać. Krem wyłożyć na herbatniki i rozłożyć równo 1/3 herbatników. Śmietanę ubić na sztywno i wyłożyć na herbatniki. Na wierzch ułożyć ostatnią część herbatników.Wierzch ciasta posmarować masą kajmakową.