Sposób przygotowania:
Ambrozja-niebo w gębie
Ciasto zagniatamy ze sobą, najpierw łączymy wilgotne składniki, następnie dodajemy suche, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem. Z tej porcji ciasta, odrywamy kawałek ciasta wielkości pięści formujemy wałeczek i wkładamy do zamrażarki. Resztą wykładamy formę i pieczemy na złoto w temp. 200*. Owoce obieramy, gruszki kroimy na ćwiartki, jabłka w ósemki, a brzoskwinie w pół talarki. Na zapieczonym spodzie układamy 3 rzędy owoców, na przemian gruszki z jabłkami, posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem i tarkujemy na grubych oczkach tarki jarzynowej schłodzone ciasto. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut, do zrumienienia tartego ciasta. Ubijamy piane z białek, gdy piana jest sztywna, dodajemy cukier i mielone orzechy. Na upieczone ciasto układamy dwa rzędy brzoskwiń i zalewamy pianą, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi. Całość zapiekamy na jasny złoty kolor. Życzę smacznego.
Pyza
teresa.rembiesa
Natala1210
Sarenka
hoffija44
Dzika
Mirka227
msewka
iwi69
Mirka227
5!
Mirka227
javascript:void(0)
Zrobiłam i wyszło na 10!
A.B.
Bardzo się cieszę i pozdrawiam ;*
klaudi76
A.B.
Hmm,ciekawe dlaczego Ci się nie udało,podane ciasto należy do półkruchych,więc może owoce były zbyt soczyste i puściły sok.Ciasto powinno się udać,szkoda,że Tobie nie wyszło i to w takich okolicznościach,pozdrawiam.