Sposób przygotowania:
Niedzielne ciasto do kawy z jagodami
Zarobić ciasto ze składników podanych od góry w poz. 1 - 4. Podzielić wyrobione ciasto na 3 części. Do jednej części dodać sypką czekoladę i dokładnie wyrobić, aby ciasto było jednolicie brązowe. . Blachę (30 x 25) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą . Na grubej tarce zetrzeć na blaszkę ciasto białe, rozłożyć na nim jagody ( jeśli używamy jagód mrożonych to nie rozmrażamy ich całkowicie, tylko tyle, by owoce dały się rozdzielić, w przeciwnym razie ciasto wyjdzie namsino niebieskie). Na na jagody ścieramy ciasto czekoladowe. Ubić pianę z białek. Pod koniec ubijania dodać cukier. Pianęwyłożyć na ciemne ciasto, a na nią zetrzeć trzecią - białą - część ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.( jeśli z termoobiegiem to temperaturę ustawiamy na 150 - 160 stopni C.).Po wyjęciu ciasta z piekarnika posypujemy je cukrem pudrem, lub jeśli ktoś woli polewamy dowolną polewą lub pomadą.