msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Niedzielny łosoś Msewki.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Łosoś jest tak pyszny,że najbardziej lubimy takiego z jak najmniejszą ilością przypraw.W dodatku robi się go błyskawicznie.

Niedzielny łosoś Msewki.

Składniki:

Niedzielny łosoś Msewki.

 

Sposób przygotowania:

Niedzielny łosoś Msewki.
Filet z łososia umyć w zimnej wodzie,delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.Podzielić na porcje.Ja pokroiłam na 9 kawałków-po 3 na osobę. Każdy kawałek ryby oprószyć solą morską i pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny.Na chwilę odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać dobrze olej.Każdy kawałek ryby oprószyć mąką pszenną z obu stron i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Smażyć na rumiano z obu stron,delikatnie przewracając łopatką. Rybka jest z wierzchu lekko chrupiąca a w środku rozpływa się w ustach.I robi się ją błyskawicznie.Córka mogłaby jeść taki obiad co niedziela.

Tagi:

beza bezy