Sposób przygotowania:
Niedzielny obiadek
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy opłukane mięso i posypane solą oraz pieprzem.
Smażymy go z jednej strony 10 min i z drugiej 10min.
W tym czasie na 2 patelnie wrzucamy mrożone warzywa w raz z masłem i dusimy pod przykryciem minimum 30min.
W tym czasie przygotowujemy sos:
Ogórka zielonego płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy z niego 5 plasterków takich grubszych i kroimy je w paseczki a następnie w kosteczkę i wrzucamy do miseczki , podsypujemy solą żeby ogórek puścił sok a następnie sok odlewamy.
Gdy już mamy ogórka odcedzonego dodajemy jogurt naturalny, pieprz , czosnek wyciśnięty przez wyciskarkę do czosnku.
Gdy mięsko mamy już podsmażone z oby dwóch stron po 10 min przekładamy go do naszych warzywek na około 10min.
W tym czasie powinniśmy go obrócić około 4 razy, żeby mięsko przeszło warzywami a
warzywa mięskiem.
Gdy warzywa są już miękkie wykładamy je na środek talerza a następnie nakładamy na warzywka mięsko.
Wszystko dekoracyjnie podlewamy sosem.
Smażymy go z jednej strony 10 min i z drugiej 10min.
W tym czasie na 2 patelnie wrzucamy mrożone warzywa w raz z masłem i dusimy pod przykryciem minimum 30min.
W tym czasie przygotowujemy sos:
Ogórka zielonego płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy z niego 5 plasterków takich grubszych i kroimy je w paseczki a następnie w kosteczkę i wrzucamy do miseczki , podsypujemy solą żeby ogórek puścił sok a następnie sok odlewamy.
Gdy już mamy ogórka odcedzonego dodajemy jogurt naturalny, pieprz , czosnek wyciśnięty przez wyciskarkę do czosnku.
Gdy mięsko mamy już podsmażone z oby dwóch stron po 10 min przekładamy go do naszych warzywek na około 10min.
W tym czasie powinniśmy go obrócić około 4 razy, żeby mięsko przeszło warzywami a
warzywa mięskiem.
Gdy warzywa są już miękkie wykładamy je na środek talerza a następnie nakładamy na warzywka mięsko.
Wszystko dekoracyjnie podlewamy sosem.