Sposób przygotowania:
Niskokaloryczna sałatka ogórkowa
Ogórki umyć, obrać , przekroić wzdłuż, pokroić w półplasterki, przełożyć do salaterki.
Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, oraz posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać,
Schłodzić 15 min w lodówce, czosnek obrać , zmiażdżyć , lub drobno posiekać, dodać oliwę i sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Schłodzoną sałatkę lekko posolić, posypać pieprzem, polać sosem , delikatnie wymieszać, natychmiast podawać.
Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, oraz posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać,
Schłodzić 15 min w lodówce, czosnek obrać , zmiażdżyć , lub drobno posiekać, dodać oliwę i sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Schłodzoną sałatkę lekko posolić, posypać pieprzem, polać sosem , delikatnie wymieszać, natychmiast podawać.
Trzosik