zosias

zosias

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Norweskie FAR I KAL

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jesienna potrawa norweska, bardzo prosta i niesamowicie smaczna.

Norweskie FAR I KAL

Składniki:

Norweskie FAR I KAL

 

Sposób przygotowania:

Norweskie FAR I KAL
Aby zrobić får i kål, po pierwsze potrzeba duży garnek. Kapustę kroimy w plastry (półksiężyce) o grubości 2-3 cm Dno garnka smarujemy masłem. Układamy warstwę mięsa, potem warstwę kapusty i posypujemy pieprzem i solą. Układamy tyle warstw, aż zabraknie miejsca, albo produktów. Wszystko to zalewamy gorącą wodą, ale tylko do wysokości ostatniej warstwy-nie ponad! Dusimy tak długo, aż kapusta i mięso będą miękkie(ok 2-3 godzin)-w międzyczasie trzeba pilnować czy nie brakuje wody i w razie potrzeby dolać. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Tagi:

jagnięcina