Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Nugetsy z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie w przygotowaniu, małe kąski z indyka.

Nugetsy z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nugetsy z indyka

 

  • 4 duże sznycle z indyka
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • ok. 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • 1 duże jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Nugetsy z indyka
Jajko dokładnie rozbełtać. Do bułki tartej wsypać czosnek granulowany, sól, curry i przyprawę do indyka. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa maczać w jajku, obtaczać w przygotowanej panierce i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z sosem majonezowo-ketchupowym.
Nugetsy z indyka
Dokładnie rozbełtane wbite do miseczki jajko.
Nugetsy z indyka
Bułka tarta z dodatkiem soli curry czosnku granulowanego i przyprawy do indyka.
Nugetsy z indyka
Pokrojone na mniejsze kawałki sznycle z indyka.
Nugetsy z indyka
Zamoczone w jajku i obtoczone w panierce kawałki mięsa na patelni.