Sposób przygotowania:
Nuggetsy z piekarnika
Dokładnie mieszam wszystkie składniki marynaty. Mięso kroję na podłużne, niewielkie kawałki, po czym przekładam do miski. Dodaję marynatę i najlepiej dłonią mieszam wszystko, by każdy kawałek dokładnie się nią pokrył. Miskę odstawiam na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
W miseczce mieszam jajko z mlekiem, wlewam zawiesinę do mięsa, mieszam. Oddzielnie mieszam mąkę z majerankiem i wsypuję je do mięsa. Ponownie mieszam.
Tak przygotowane kawałki kurczaka przekładam na blachę wyłożoną lekko natłuszczonym papierem i wstawiam do piekarnika (185 stopni C) na 35 minut. W połowie czasu przewracam mięso na drugą stronę.
W miseczce mieszam jajko z mlekiem, wlewam zawiesinę do mięsa, mieszam. Oddzielnie mieszam mąkę z majerankiem i wsypuję je do mięsa. Ponownie mieszam.
Tak przygotowane kawałki kurczaka przekładam na blachę wyłożoną lekko natłuszczonym papierem i wstawiam do piekarnika (185 stopni C) na 35 minut. W połowie czasu przewracam mięso na drugą stronę.
