Sposób przygotowania:
Obiad nr 4 Zapiekanka z mięsem Dieta 1200 kalorii
1. Pomidory z puszki miksujemy z jajkiem i przyprawami.
2. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy w plastry. Połowę układamy na dnie żaroodpornego naczynia.
3. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy mielone i dalej smażymy.
4. Podsmażone mięso wykładamy na ziemniaczki. Na to resztę ziemniaków.
5. Zalewamy sosem pomidorowym.
6. Na wierzch posypujemy startym żółtym serem.
7. Zapiekamy kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser będzie miał złoto - brązowy kolor.
2. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy w plastry. Połowę układamy na dnie żaroodpornego naczynia.
3. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy mielone i dalej smażymy.
4. Podsmażone mięso wykładamy na ziemniaczki. Na to resztę ziemniaków.
5. Zalewamy sosem pomidorowym.
6. Na wierzch posypujemy startym żółtym serem.
7. Zapiekamy kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser będzie miał złoto - brązowy kolor.