Sposób przygotowania:
Sos mięsno-pomidorowy
1. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i smażyć 2 minuty.
2. Mięso wymieszać z przyprawą do mielonego i wrzucić na patelnię. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać pomidory, passatę pomidorową, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Patelnię przykryć, dusić sos 7 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem według uznania.
Smacznego!
2. Mięso wymieszać z przyprawą do mielonego i wrzucić na patelnię. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać pomidory, passatę pomidorową, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Patelnię przykryć, dusić sos 7 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem według uznania.
Smacznego!