Sposób przygotowania:
Obiad nr 7 Rolada ze szpinakiem Dieta 1200 kalorii
1. Pierś z kurczaka przekrawamy w poziomie na pół, tak żeby powstały dwa płaskie płaty. Jeden odkładamy, bo w przepisie jest pól fileta. Mięso przykrywamy folią i leciutko rozbijamy. Solimy.
2. Liście szpinaku płuczemy, odsączamy z wody i układamy na płacie mięsnym.
3. Ser mozzarella rozdrabniamy, układamy na szpinaku. roladkę zawijamy i owijamy folią aluminiową.
4. Pieczemy w rozgrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez pół godziny.
5. Gotujemy ryż.
6. Roladki podajemy z ryżem polanym sosem powstałym z pieczenia, który został na dnie folii.
2. Liście szpinaku płuczemy, odsączamy z wody i układamy na płacie mięsnym.
3. Ser mozzarella rozdrabniamy, układamy na szpinaku. roladkę zawijamy i owijamy folią aluminiową.
4. Pieczemy w rozgrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez pół godziny.
5. Gotujemy ryż.
6. Roladki podajemy z ryżem polanym sosem powstałym z pieczenia, który został na dnie folii.