Sposób przygotowania:
Rolada z indyka ze szpinakiemFilet z indyka nacinam tak żeby powstał jeden duży płat mięsa. sole, pieprzę, posypuję przyprawą do kurczaka.
Szpinak dokładnie myję, kroję na mniejsze części i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję sprasowany czosnek, doprawiam pieprzem i niewielką ilością soli. Szpinak przekładam na sitko żeby odsączyć go z wody.
Układam na filecie na całym płacie zostawiając po jednym centymetrze z każdego boku. Układam kawałki sera feta.
Zwijam z krótszego boku w roladę. Boczek wcześniej zamroziłam i pokroiłam na cienkie plastry maszyną do chleba. Obłożyłam roladę plastrami boczku. Związałam roladę sznurkiem wtedy lepiej się będzie trzymać. Przesmażyłam ją z każdej strony na maśle na patelni żeby się przyrumieniła, podlałam ją niewielką ilością wody. Przełożyłam do brytfanny, i piekłam pod przykryciem w piekarniku temp 200 stopni 45 minut. Po wyłączeniu zostawiłam ją na chwilę w piekarniku.
weronikaS