AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z pekinki i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pekinka z dodatkiem rzodkiewek i pora w sosie czosnkowym.

Surówka z pekinki i rzodkiewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pekinki i rzodkiewki

 

  • połowa kapusty pekińskiej
  • duży pęczek rzodkiewek
  • średni por
  • szczypiorek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • mała gęsta śmietana
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • cukier.

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki i rzodkiewki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy ! Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki, a pora kroimy na drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone warzywka mieszamy razem w misce. Ze śmietany i 3-4 łyżek majonezu wraz z przyprawami, przyrządzamy sos czosnkowy, dodajemy rozgnieciony czosnek. Sosem polewamy surówkę, dekorujemy plasterkami rzodkiewek i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO :)
Surówka z pekinki i rzodkiewki
Ze śmietany, majonezu, czosnku i przypraw robimy sos czosnkowy.
Surówka z pekinki i rzodkiewki
Pekinkę drobno szatkujemy, rzodkiewki kroimy na plasterki, a pora na drobną kosteczkę.