Sposób przygotowania:
Obiadowe szaszłyki cukiniowo-łososioweETAP 1
Łososia kroimy w grubą kostkę. Pokrojonego skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem.
ETAP 2
Cukinie myjemy, osuszamy a następnie dzielimy na cienkie plasterki. Najwygodniej pokroić ją za pomocą obieraka do warzyw. Gotowe plasterki oprószamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
ETAP 3
W przygotowane plasterki zawijamy kostki łososia.
ETAP 4
Pomidorki myjemy i osuszamy. Paprykę dzielimy na kwadraty.
Tak przygotowane składniki nabijamy naprzemiennie na przygotowane patyczki do szaszłyków.
ETAP 5
Na patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Na rozgrzaną wykładamy pokrojoną na mniejsze części cebule oraz przygotowane szaszłyki. Smażymy je z każdej stromy do momentu jak łosoś będzie miękki. Ryba jest szybka w obróbce cieplej, więc danie bardzo szybko jest gotowe.