Sposób przygotowania:
Kokosowe szaszłyki z kurczaka
Filety z kurczaka ( 1kg) kroimy wzdłuż, a następnie w grubszą kostkę. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Sporządzamy marynatę z: 6 łyżek keczupu, 2 kostek przyprawy do zup (kostki rosołowe), 4 łyżek oleju z oliwek, 4 łyżek miodu. Mieszamy wszystkie te składniki. Do tej marynaty wkładamy uprzednio pokrojone mięso i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Następnie nadziewamy mięso na patyki. Piec w nagrzanym piekarniku (200 stopni C) przez 20 min obracając po 10 minutach i polewając resztką marynaty. Przed końcem pieczenia posypujemy wiórkami kokosowymi. Mnie z podanych wyżej składników wyszło 7 porcji obiadowego dania podając je z sałatką z pomidorów i brokułów.