Sposób przygotowania:
Mała finezja obiadowa :)
Bunia podpowiedziała mi jak można wykorzystać chedar ser , pewnie miała na myśli czerwony , ale ja wykorzystałam biały.. .Najpierw ugotowałam ziemniaczki w osolonej wodzie,następnie potłukłam z łyżeczką masła oraz kosteczkami prażonej cebulki knorr'a. Wymieszałam ze startym chedarem białym ( ale można użyć czerwonego vel.pomarańczowego ) i włożyłam do foremki babkowej i zapiekałam w piekarniku przez około 15 minut. Następnie roladkę zrobiłam z potłuczonej piersi z kurczaka , wcześniej oczyszczonej wymytej i osuszonej , z dodatkiem przypraw , na środek wyłożyłam tarty ser kozi Gouda i zawinęłam w roladkę , następnie na desce ułożyłam szeroki plaster szynki prosciutto di parma i zawinęłam w niego roladkę na końcu przekuwając połówką patyczka do szaszłyków.Smażyć na patelni pod przykrywką na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Pieczarki pokroić na ćwiartki i smażyć na małej patelni na oliwie , na końcu dodać przyprawy. SmacznegoPS.Buniu mąż stwierdził , że ziemniaczki były pyszne , następnym razem wymieszam z czerwonym chedarem.