Sposób przygotowania:
Filet pod wiosenną pierzynkąI
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew, obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości.
3. Tak przygotowane warzywa rozkładamy na każdym kawałku mięsa.
III
5. Na koniec posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C.
IV
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.
biedroneczki
Czekoladka 2