Sposób przygotowania:
Obwarzanki z migdałami
Mąkę przesiać, wbić jajka, dodać sól, cukier, wino i 2 łyżki oleju, zagnieść ciasto.Z ciasta uformować 12 cm wałeczki, końce zlepić i wrzucać na osolony wrzątek, gotować, aż wypłyną. Osączyć, ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i piec przez 20 minut w temp. 180 stop. C.
LUKIER:
Cukier puder rozpuścić w 100 ml letniej wody, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż stanie sie gęsty. Obwarzanki smarować gorącym lukrem i zanim zastygną posypać płatkami migdałowymi.
LUKIER:
Cukier puder rozpuścić w 100 ml letniej wody, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż stanie sie gęsty. Obwarzanki smarować gorącym lukrem i zanim zastygną posypać płatkami migdałowymi.