Sposób przygotowania:
Obwarzanki z różanym wnętrzem
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże, następnie dodać 1 szklankę mąki i cukier, wymieszać po czym zostawić do wyrośnięcia.Pozostała mąkę wymieszać z solą dodać do niej wyrośnięte drożdże, żółtka oraz stopione i przestudzone masło, wyrobić gładkie ciasto które odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Stolnice posypać mąką i rozciągnąć na niej wyrośnięte ciasto, następnie pociąć pociąć je na paski 7cm na 25 cm i na środku każdego ułożyć pasek z marmolady, zlepić na środku i delikatnie wałkując wałeczek naciągać z wałeczka uformować precle lub tak jak ja coś w rodzaju obwarzanka, gotowe obwarzanki zostawić jeszcze na kilka minut do podrośnięcia. W wysokim rondlu rozgrzać olej( ja miałam pół na pół ze smalcem) i w gorącym tłuszczu smażyć obwarzanki na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu, polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.