Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Odchudzona polewa do ciast.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ta wersja polewy ma o połowę mniej kalorii niż tradycyjna.

Odchudzona polewa do ciast.

Składniki:

Odchudzona polewa do ciast.

 

Sposób przygotowania:

Odchudzona polewa do ciast.
Od podanej porcji mleka odlewamy kieliszek i zamaczamy nim żelatynę . Resztę mleka zagotowujemy i zaparzamy w nim kakao. Gdy żelatyna namoknie lekko podgrzewamy i wlewamy do ciepłego mleka. Dodajemy miód, mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę aby suche składniki dokładnie namokły, a żelatyna zaczęła tężeć. Gdy będzie dość gęste aby nie spłynąć smarujemy ciasto.