Sposób przygotowania:
Tartinki
Ze składników na ciasto, żółtka rozmącić z mlekiem.
Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy, cukier puder, żółtka z mlekiem i tłuszcz, a następnie posiekać nożem, a później zagnieść w gładkie ciasto i uformować kulę, którą podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkowywać na grubość około ½ cm, a następnie szklanką wykrawać krążki ciasta i wypełniać nimi wysmarowane tłuszczem foremki babkowe. Piec w temperaturze 200°C około 10 minut, do zrumienienia.
Babeczki pozostawić do ostygnięcia.
Ze składników na krem, z ½ litra mleka odlać około 150 ml, a większą część mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym.
Obie mąki rozmieszać w 150 ml mleka i wlać na gotujące się mleko z cukrem, po czym zamieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Następnie masło podzielić na części, rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce budyniu, aż do jego wykończenia.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu, odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie tężeć.
Potem nadziewać babeczki kremem przy pomocy dekoratora, nakładać owoce i zalać tężejącą galaretką.
Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy, cukier puder, żółtka z mlekiem i tłuszcz, a następnie posiekać nożem, a później zagnieść w gładkie ciasto i uformować kulę, którą podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkowywać na grubość około ½ cm, a następnie szklanką wykrawać krążki ciasta i wypełniać nimi wysmarowane tłuszczem foremki babkowe. Piec w temperaturze 200°C około 10 minut, do zrumienienia.
Babeczki pozostawić do ostygnięcia.
Ze składników na krem, z ½ litra mleka odlać około 150 ml, a większą część mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym.
Obie mąki rozmieszać w 150 ml mleka i wlać na gotujące się mleko z cukrem, po czym zamieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Następnie masło podzielić na części, rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce budyniu, aż do jego wykończenia.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu, odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie tężeć.
Potem nadziewać babeczki kremem przy pomocy dekoratora, nakładać owoce i zalać tężejącą galaretką.