paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Odsmażany chleb z salsą pomidorową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czerstwy chleb obsmażony w jajku podany z salsą ze świeżych pomidorów, cebuli oraz bazylii. Syte i szybki do zrobienia.

Odsmażany chleb z salsą pomidorową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Odsmażany chleb z salsą pomidorową

 

 

Sposób przygotowania:

Odsmażany chleb z salsą pomidorową
Kromki czerstwego chleba obtoczyć z roztrzepanym jajku, a następnie usmażyć, przełożyć na talerze.

Ze sparzonego wrzątkiem pomidora zdjąć skórkę, a pomidora pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.

Pomidora, cebulę wymieszać z olejem, posiekaną bazylią i przyprawami do smaku.

Odstawić na 5 minut.

Na usmażone kromki chleba kłaść salsę i od razu podawać.
Odsmażany chleb z salsą pomidorową
Kromki czerstwego chleba obtoczyć z roztrzepanym jajku a następnie usmażyć
Odsmażany chleb z salsą pomidorową
Obrane pomidora i cebulę pokroić w kostkę
Odsmażany chleb z salsą pomidorową
Pomidora, cebulę wymieszać z olejem, posiekaną bazylią i przyprawami do smaku.
Odsmażany chleb z salsą pomidorową
Na usmażone kromki chleba kłaść salsę i od razu podawać.