Sposób przygotowania:
Odsmażany chleb z salsą pomidorową
Kromki czerstwego chleba obtoczyć z roztrzepanym jajku, a następnie usmażyć, przełożyć na talerze.
Ze sparzonego wrzątkiem pomidora zdjąć skórkę, a pomidora pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Pomidora, cebulę wymieszać z olejem, posiekaną bazylią i przyprawami do smaku.
Odstawić na 5 minut.
Na usmażone kromki chleba kłaść salsę i od razu podawać.
Ze sparzonego wrzątkiem pomidora zdjąć skórkę, a pomidora pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Pomidora, cebulę wymieszać z olejem, posiekaną bazylią i przyprawami do smaku.
Odstawić na 5 minut.
Na usmażone kromki chleba kłaść salsę i od razu podawać.