Sposób przygotowania:
Odwrócona babka z kawowa z pomarańczą
Jajka, miód, olej, kawę sól i mleko ucieram razem. Mąkę przesiewamy z proszkiem i sodą, dosypujemy stopniowo do mokrych składników i delikatnie mieszamy. Mieszamy krótko aby się tylko połączyły składniki, to nie musi być gładka masa. Okrągłą formę do zapiekania wykładamy grubymi ( około 1 cm) plastrami obranej pomarańczy. Jeden układamy na spodzie resztą obkładamy boki. Ciasto delikatnie aby nie zruszyć plastrów wylewamy do formy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni i pieczemy około 40 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy gdy jest suchy możemy wyciągać, w przeciwnym razie pieczemy dłużej aż patyczek będzie suchy. Wyjmujemy z formy, obracamy spodem do góry , zimne ciasto posypujemy pudrem.
luna76
Ela Dz
O Beti sorry ale nie podglądałam Cię aż tak bardzo :D