migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1174]

Odwrócone ciasto z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Takie proste ciacho ucierane z pysznymi czereśniami. Zaciekawiło mnie dodanie owoców na dno ale fajnie to wygląda.

Odwrócone ciasto z czereśniami

Składniki:

Odwrócone ciasto z czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Odwrócone ciasto z czereśniami
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierać dodawać porcjami reszte składników. Tortownicę (20 cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć wypestkowane czereśnie, można też użyć agrestu,wiśni lub śliwek. Naastępnie wyłożyć ciasto i wyrównać. Forme wstawić do nagrzanego na 170 C piekarnika i piec ok 50 minut. Ciasto troszkę przestudzić lub od razu wyłożyć owocami do góry wtedy ciasto tak bardzo nie rozmięknie od soku z owoców. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka