Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto z rabarbaremETAP 1:
Na patelnię wsypać cukier i zrobić z niego jasny karmel dodać do niego 60 dag pokrojonego w mniejsze kawałki rabarbaru i 1/4 łyżeczki soli, chwilkę razem przesmażyć, odstawić do wystudzenia.
ETAP 2:
Tortownicę około 25 cm średnicy na dnie wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć równo zimny rabarbar.
ETAP 3:
Całe jajka ubić z cukrem i wodą na puszysty krem do jajecznego kremu dodać przesiana i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wszystko wymieszać
ETAP 4:
Przygotowanym ciastem zalać rabarbar i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st piec około 25-30 minut po upieczeniu przestudzić.
ETAP 5:
Jeszcze ciepłe ciasto odwrócić do góry dnem na talerzu i delikatnie zdjąć papier z rabarbaru, następnie zostawić do całkowitego wystudzenia.
ETAP 6:
W 1/2 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy, a pozostałe mleko zagotować do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i mieszając zagotować, odstawić do wystudzenia.
Masło o takiej samej temperaturze jak budyń utrzeć na krem do spienionego masła małymi porcjami dodawać zimny budyń cały czas ucierając.
Zimne ciasto na wierzchu posmarować całym kremem budyniowym i wyrównać dla dekoracji ciasto można polać polewa czekoladowa lub posypać startą czekoladą