Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto z rabarbaremETAP 1:
![Owrócone ciasto z rabarbarem Owrócone ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owrocone-ciasto-z-rabarbarem-na-patelni-zrobic-karmel-i-przesmazyc-rabarbar-349381.jpg)
Na patelnię wsypać cukier i zrobić z niego jasny karmel dodać do niego 60 dag pokrojonego w mniejsze kawałki rabarbaru i 1/4 łyżeczki soli, chwilkę razem przesmażyć, odstawić do wystudzenia.
ETAP 2:
![Owrócone ciasto z rabarbarem Owrócone ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owrocone-ciasto-z-rabarbarem-rabarbar-rozsmarowac-na-dnie-formy-349382.jpg)
Tortownicę około 25 cm średnicy na dnie wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć równo zimny rabarbar.
ETAP 3:
![Owrócone ciasto z rabarbarem Owrócone ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owrocone-ciasto-z-rabarbarem-jajka-ubic-na-puszysty-krem-i-dodac-do-niego-make-349383.jpg)
Całe jajka ubić z cukrem i wodą na puszysty krem do jajecznego kremu dodać przesiana i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wszystko wymieszać
ETAP 4:
![Owrócone ciasto z rabarbarem Owrócone ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owrocone-ciasto-z-rabarbarem-ciasto-wylac-na-rabarbar-i-upiec-349384.jpg)
Przygotowanym ciastem zalać rabarbar i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st piec około 25-30 minut po upieczeniu przestudzić.
ETAP 5:
![Owrócone ciasto z rabarbarem Owrócone ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owrocone-ciasto-z-rabarbarem-delikatnie-zdjac-papier-z-upieczonego-ciasta-349385.jpg)
Jeszcze ciepłe ciasto odwrócić do góry dnem na talerzu i delikatnie zdjąć papier z rabarbaru, następnie zostawić do całkowitego wystudzenia.
ETAP 6:
![Owrócone ciasto z rabarbarem Owrócone ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owrocone-ciasto-z-rabarbarem-349386.jpg)
W 1/2 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy, a pozostałe mleko zagotować do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i mieszając zagotować, odstawić do wystudzenia.
Masło o takiej samej temperaturze jak budyń utrzeć na krem do spienionego masła małymi porcjami dodawać zimny budyń cały czas ucierając.
Zimne ciasto na wierzchu posmarować całym kremem budyniowym i wyrównać dla dekoracji ciasto można polać polewa czekoladowa lub posypać startą czekoladą