Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto bananowe
Rozgrzać piekarnik do 170 stopni i wyłożyć formę keksową papierem do pieczenia. Na spodzie rozsypać cukier brązowy i położyć kawałki masła, zapiec 8 minut aż cukier się rozpuści. Wyciągnąć z pieca. Dwa banany pokroić w plasterki i ułożyć na rozpuszczonym cukrze. Lekko docisnąć. W misce wymieszać jajka, jogurt naturalny i rozpuszczone masło. Pozostałe banany rozgnieść widelcem i dodać do mokrych składników. Pozostałe, suche składniki wymieszać w drugiej misce. Połączyć suche i mokre składniki, wymieszać i przełożyć do keksówki za pomocą łyżki. Piec około 55 minut w 170 stopniach. Ostudzić i odwrócone wyłożyć na talerz, uważając, by banany nie przykleiły się do papieru do pieczenia (można je podtrzymać nożem). Smacznego.