ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Ognista mizeria

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mizeria trochę bardziej wyrazista :)

Ognista mizeria Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ognista mizeria

 

Sposób przygotowania:

Ognista mizeria
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę w cienkie półplasterki.Przekładamy wszystko do miseczki, dodajemy oliwę, sok z limonki,ocet, cukier, miód. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy wszystkie przyprawy: trochę większą szczyptę chili (choć w zasadzie ilość wg upodobań), czarny pieprz, czosnek, paprykę, sól. Wszystkiego najlepiej dodać na początek po szczypcie a potem wg gustu można dodać więcej. Na koniec dodajemy jogurt i mieszamy .Smacznego :)
Ognista mizeria
Mizeria już ogniście przyprawiona :)
Ognista mizeria
na koniec dodajemy gęsty jogurt grecki