zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ognista pomidorowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pomidorowa na ostro..................

Ognista pomidorowa

Składniki:

Ognista pomidorowa

 

 

  • 500 g kości ze schabu
  • 3-4 marchewki
  • 1 spora pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 150 ml śmietany 18% słodkiej
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki mąki
  • 4 litry wody na wywar
  • sól
  • pieprz
  • maggi w płynie
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Ognista pomidorowa
Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotujemy ok. 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
Zagotowujemy.

Podajemy z dowolnym makaronem.

Tagi:

schab pomidory