marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ogonki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W garnku zagotować 2 niecałe szklanki wody,dodać sól,zdjąć z og- -nia,dodać resztę składników,ubić ciasto,napełnić nim szprycę,wyciskać S-ki

Ogonki.

Składniki:

Ogonki.

 

  • Szklanka mąki,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia,
  • polewa do ciast,
  • siekane migdały lub wiórki kokosowe,
  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Ogonki.
Zagotować w garnku dwie niecałe szklanki wody,posolić lekko,zdjąć z garnek z ognia,dodać mąkę,cukier waniliowy.Ubić na gładkie,półpłynne ciasto.Zostawić do przestygnięcia.Napełniać szp- -rycę ciastem i wyciskać ciastka eski czy ogonki.Smażyć na rozgrz- -anym tłuszczu na złoty kolor.Po osączeniu z tłuszczu umoczyć oba końce w roztopionej polewie,posypać wiórkami kokosowymi lub mi- -gdałami i cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto