iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ogóreczki w keczupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis dostałam w pracy więc nie wiem skąd dokładnie się wywodzi i kto jest jego autorem.

Ogóreczki w keczupem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogóreczki w keczupem

 

Sposób przygotowania:

Ogóreczki w keczupem
Ogórki średniej wielkości umyć i razem ze skórką pokroić w słupki, ułożyć je ciasno w niewielkich słoikach, dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz gorczycy, wszystko dodać tak wedle własnego uznania. W garnku zagotować wodę z octem, cukrem i solą w gorącej zalewie rozpuścić keczup i wystudzić. Zimną zalewą zalać ogórki, następnie słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować 5 min. Ogóreczki wychodzą słodko-pikantne i mi bardzo zasmakowały.
Ogóreczki w keczupem
ogórki pokroić w słupki i ułożyć w słoikach
Ogóreczki w keczupem
w goracej zalewie rozpuścić keczup i wystudzić