Sposób przygotowania:
Ogórki chrzanowe
Ogórki umyć i bez obierania pokroić wzdłuż na 4 części. Ułożyć pionowo we wcześniej przygotowanych słoikach. Do każdego słoika dodać 1 łyżeczkę ziaren gorczycy, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 1 mały liść laurowy lub pół dużego oraz 1 łyżeczkę tartego chrzanu (jak chcemy ostrzejsze to czubatą).
Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nia (zimną lub gorącą- wg. uznania) ogórki, tak żeby zalewa sięgała do szyjki słoika. Słoiki zamknać, pasteryzować 5 minut. Do spożycia gotowe są po upływie co najmniej 2 tygodni.
Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nia (zimną lub gorącą- wg. uznania) ogórki, tak żeby zalewa sięgała do szyjki słoika. Słoiki zamknać, pasteryzować 5 minut. Do spożycia gotowe są po upływie co najmniej 2 tygodni.
Bahus
Jojo
caroline1983
W rzeczywistości wygladaja lepiej. Zdjęcie robiłam komórką i do tego wieczorem, no i z chrzanu tak jak z musztardy robi się mętna zawiesina.
lejos4
lejos4
caroline1983
Może jakies uzasadnienie?
Marika_1961
caroline1983