oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ogórki duszone w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać ogórki do ziemniaków i makaronów posypane zieleniną. Konieczny dodatek surówki barwnej

Ogórki duszone w pikantnym sosie

Składniki:

Ogórki duszone w pikantnym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki duszone w pikantnym sosie
Umyte i obrane ogórki pokrajać w grubsze paski i skropić lekko sokiem z cytryną. Oczyszczoną, opłukaną i posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu. Zmielonej papryki, soli i pieprzu do smaku. Polać niewielką ilością wywaru z włoszczyzny lub bulionu z kostki i dusić pod przykryciem 20 min. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z pastą pomidorową i jeszcze chwilę poddusić.

Tagi:

ogórki