mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Ogórki faszerowane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ogórasy te stanowią super lekką, orzeźwiającą przekąskę jak też doskonale pasują na letnią kolacje:)

Ogórki faszerowane

Składniki:

Ogórki faszerowane

 

  • 2 długie ogórki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 mały kubeczek śmietany 18% (180g)
  • 1 średni pomidor
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1 mała drobno posiekana cebulka lub szczypiorek
  • sól, pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki faszerowane
Ogórki przekroić na pół, wydrążyć, pozostawiając ściankę grubości ok. 0,5cm.Przygotować farsz: jajka obrać i pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno paprykę, pomidora, cebulkę, natkę i śmietanę. Wymieszać. Farszem napełnić wydrążone połówki ogórka. Przed podaniem schłodzić:)