mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ogórki faszerowane orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przekąska na przyjęcia.

Ogórki faszerowane orzechami włoskimi

Składniki:

Ogórki faszerowane orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Ogórki faszerowane orzechami włoskimi
Ogórki  dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na połówki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z ogórków, osączyć na sicie. Ziele angielskie zmielić w młynku. Orzechy zemleć, dodać miód i miąższ z ogórków, przyprawić zielem, solą, pieprzem i gałką. Dokładnie zmiksować. Przygotowanym farszem napełnić ogórki. Ułożyć na talerzu i podawać.

Tagi:

ogórki