Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ogórki kiszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ogóreczki - i do kanapek i sałatek i na przegryzkę - idealne do wszystkiego.

Ogórki kiszone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ogórki kiszone

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone
Ogórki dokładnie umyć. Chrzan i czosnek obrać, umyć wraz z koprem. Do słoika wkładać ogórki, przekładać kawałkami chrzanu, koprem, czosnkiem oraz liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Wodę zagotować, dodać sól, wymieszać. Wlać do słoików, niezwłocznie zakręcić. Odstawić w ciepłe miejsce. Ogórki będę dobre, kiedy woda będzie mętna.
Ogórki kiszone
Umyte ogórki ułożyć w przygotowanym słoiku.
Ogórki kiszone
Ogórki poprzekładać koprem czosnkiem chrzanem.
Ogórki kiszone
Zalać gorącą zalewą i zakręcić szybko słoik.

Tagi:

ogórki