Ogórki kiszone Moniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ogórki przyrządzam na zime.Ogórki dobre do kanapaek zupy ogórkowej czy też sałatki.

Ogórki kiszone Moniczki

Składniki:

Ogórki kiszone Moniczki

 

 

  • zalewa
  • 7dag soli na 1l wody lub
  • 2łyżki płaskie soli na 1 l wody

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone Moniczki
Myjemy ogórki.Dokładnie zmieniamy wode przynajmniej ze 3 razy.,gdy będa idealnie czyste, układamy w słoikach dodajemy po 2,3 ząbki czosnku.koper liście chrzanu,liście wiśni.Zalewę mieszamy w ciepłej wodzie ale nie gorącej bo ogórki będą pomarszczone.Zalewamy ogórki zalewą   zakręcamy i wynosimy w chłodne miejsce.

Tagi:

ogórki