Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone z papryką
Ogórki szorujemy, obcinamy końcówki z dwóch stron.
Układamy ogórki w kamiennym garnku przekładając
uprzednio oczyszczonymi i obranymi- czosnkiem. chrzanem
oraz koprem i liściami porzeczki.
Przygotowujemy solankę - zagotowujemy ją i gorącą zalewamy ogórki.
Obciążamy górę szklanym spodkiem i słoikiem z wodą - wszystko nakrywamy ściereczką.
Po 5 dniach kiszenia w cieple, część ogórków wyjmujemy do zużycia, a w ich miejsce
wakładamy kawalki obranej i oczyszczonej papryki słodkiej oraz 1 papryczkę chili z pestkami.
Obciążmy znowu zawartość kamionki. Po kilku dniach papryka będzie ukiszona.
Układamy ogórki w kamiennym garnku przekładając
uprzednio oczyszczonymi i obranymi- czosnkiem. chrzanem
oraz koprem i liściami porzeczki.
Przygotowujemy solankę - zagotowujemy ją i gorącą zalewamy ogórki.
Obciążamy górę szklanym spodkiem i słoikiem z wodą - wszystko nakrywamy ściereczką.
Po 5 dniach kiszenia w cieple, część ogórków wyjmujemy do zużycia, a w ich miejsce
wakładamy kawalki obranej i oczyszczonej papryki słodkiej oraz 1 papryczkę chili z pestkami.
Obciążmy znowu zawartość kamionki. Po kilku dniach papryka będzie ukiszona.
caroline1983
jaNina
Cieszę się , że odzielasz moje zdanie.
Ale papryczka tez niczego sobie :)