zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ogórki konserwowe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Ogórki konserwowe...............

Ogórki konserwowe

Składniki:

Ogórki konserwowe

 

  • 5 kg ogórków
  • 5 małych marchewek
  • 10 ząbków czosnku
  • 5 listków laurowych
  • 1/2 op gorczycy
  • 2 łyżeczki ziarnistego pieprzu
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • woda 4 litry
  • 1,5 szk octu

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe
Ogórki umyć u ułożyć we wcześniej przygotowanych słoikach.
Z pozostałych składników zagotować zalewę.
Doprawić solą i cukrem do smaku.
Zalewę przestudzić.
Do każdego słoika wrzucić przyprawy z zalewy i zalać ogórki zalewą.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut.

Tagi:

ogórki