Sposób przygotowania:
Ogórki konserwowe
Ogórki umyć u ułożyć we wcześniej przygotowanych słoikach.
Z pozostałych składników zagotować zalewę.
Doprawić solą i cukrem do smaku.
Zalewę przestudzić.
Do każdego słoika wrzucić przyprawy z zalewy i zalać ogórki zalewą.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut.
Z pozostałych składników zagotować zalewę.
Doprawić solą i cukrem do smaku.
Zalewę przestudzić.
Do każdego słoika wrzucić przyprawy z zalewy i zalać ogórki zalewą.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut.
wedith1
Natala1210
lejos4
zewa
Tak są ważne, ale ja zawsze robię ogórki konserwowe wg smaku swojej rodziny. Więc po prostu próbuję zalewę czy jest wystarczająco słona, kwaśna i słodka. A jak wiemy każdy ma inne preferencje smakowe.
lejos4
lejos4
lejos4
ana9